De VO-65, ex Team Brunel, wordt bij Huisfit startklaar gemaakt. Foto Bart Salemans

De gerenommeerde werf Royal Huisman steunt Sailing Team Nextgen in aanloop naar The Ocean Race, die op 15 januari 2023 in het Spaanse Alicante start. De boot wordt bij Huisfit in Amsterdam weer in topconditie gebracht voor de komende race. Volgens ploegdirecteur Gideon Messink is een refit noodzakelijk, zowel vanuit veiligheidsoogpunt als vanuit een prestatie-perspectief. De 65-voeter is al twee keer rond de wereld gezeild als Team Brunel.
De naam Huisman is onverbrekelijk verbonden met de Whitbread, zoals de Ocean Race in het begin heette. De werf in Vollenhove bouwde de aluminium Flyer, waarmee Cornelis ‘Conny’ van Rietschoten de tweede editie ’76-’77 won. Ook de Flyer II, winnaar van de daarop volgende race ’80-‘81, werd door Huisman gebouwd. Tijdens de vorige race 2018-‘19 kreeg Team Brunel bij de stopovers ondersteuning in het onderhoud aan de boot door de vakmensen van Royal Huisman.
Sailing Team Nextgen is de Nederlandse campagne voor The Ocean Race. Een campagne van Sailing Holland en DutchSail op inschrijving van de KNZ&RV en KRZV De Maas. De campagne focust zich op toekomstige generaties. Alle betrokken partijen hebben één overeenkomst: vanuit hun expertise dragen ze bij aan een betere wereld voor de volgende generaties. De campagne en deelname aan de race bieden een podium om zich aan de wereld te presenteren. Op dit moment hebben de volgende partijen zich al aan de campagne verbonden: Janssen de Jong Groep; Batenburg Techniek en Royal Huisman.

www.royalhuisman.com