OctoPower-range: stille, groene stroom aan boord

Zoals een octopus acht armen heeft en veel kan omvatten, zo biedt het nieuwe OctoPower-concept van WhisperPower alle elementen voor een schone, slimme energievoorziening aan boord, uit één hand. WhisperPower heeft deze OctoPower-range ontwikkeld om het gebruik van fossiele brandstoffen, en daarmee de CO2 -uitstoot, verder terug te dringen. Het zijn samengestelde systemen met componenten, die panklaar in modules – ‘plug& play’ – aan boord kunnen worden geïnstalleerd.
De kleinste OctoPower 3 kW unit functioneert als een emissievrij en stil, op zichzelf staand elektrisch voedingssysteem. Geschikt voor kleinere recreatievaartuigen met een boordnet dat wordt gevoed door een 12 volt DC-accubank, maar waar ook netspanning nodig is voor wisselstroomapparatuur. Voor dat laatste zorgt een omvormer die deel uitmaakt van het OctoPower-systeem. Dus een koffiezetter of opladers van tablets en smartphone kunnen aan boord worden aangesloten.
Speciale elektronica zorgt ervoor dat de voortstuwingsmotor tijdens de vaart de accu’s voldoende oplaadt. Ook kunnen zonnepanelen of een windmolen aan de voedingsbron worden aangesloten. Een aparte diesel- of benzinegenerator is daardoor niet meer nodig. Uiteraard zijn er ook OctoPower-systemen voor grotere schepen; de range loopt tot 32 kW/48 volt.

www.whisperpower.com/nl