Oktober-editie Jachtbouw Nederland

Op de cover van de oktober-editie van Jachtbouw Nederland komt de St-Barth aanstuiven, een 23 meter lang aluminium motorjacht, ontworpen door ARNOLD DE RUYTER. Bouwer FRANK BART is een groentje in de jachtbouw. Maar omdat hij een chic hotel met welnessresort bezit, gecombineerd met 25 jaar ervaring in de aannemerij op hoog niveau, weet hij van wanten. In het blad een uitgebreide reportage over het werk van De Ruyter en een interview met Bart.
Als corona geen roet in het eten gooit vindt 16 t/m 18 november in de Amsterdamse RAI na twee jaar weer een ‘echte’ METSTRADE plaats. Wij tonen een groot aantal noviteiten die op de internationale vakbeurs worden gepresenteerd en een overzicht van het beursprogramma.
HOORA WATERSPORT in het Friese Heeg ontplooit zo veel activiteiten dat directeur Eva Meijer die in vier labels verdeelt, om het overzichtelijk te houden. In een bedrijfsreportage legt Meijer uit wat het bedrijf zoal doet.
De vraag naar jachten is mede door corona sterk gegroeid. Cascobouwer SMEDING JACHTSERVICE zou eigenlijk moeten uitbreiden om aan die vraag te voldoen. Maar dat doet de werf niet: kwaliteit gaat voor kwantiteit.
VAKBEURS WATERSPORT moest door corona al twee keer de bakens verzetten, maar 6 t/m 8 december zal de Evenementenhal in Gorinchem dan toch een fysiek platform voor watersportprofessionals in de Benelux bieden. Er melden zich nog steeds exposanten aan. Ook brancheorganisaties Hiswa-Recron en de NJI zijn van de partij.

STEELER YACHTS bestaat ‘nog maar’ tien jaar, maar is van het begin af aan een A-merk gebleken. De werf heeft een groot aantal internationale awards in de wacht gesleept. Grondlegger Hans Webbink legt uit hoe hij dat voor elkaar heeft gekregen: meerwaarde toevoegen, klantgericht werken, aansprekende ontwerpen en topkwaliteit leveren.

In de rubriek ‘Nieuws van de Nederlandse jachtwerven’ onder meer:
• Crown Yachts breidt het portfolio uit met een snelle 40 voets cabrio.
• Kolibri Jachtbouw legt de laatste hand aan een Class Globe 5.80.
• Mulder heeft de vierde ThirtySix opgeleverd.
• Contest Yachts heeft al veertig jaar een 50 voeter in het leveringsprogramma, maar nu introduceert de werf evenwel een nieuw model met een kuip die doorloopt tot de spiegel: de Contest 49CS.
• Jachtwerf Heeg presenteert de Pointer 30, een nieuw kajuitzeiljacht.
• Roelof van der Werff is begonnen met de bouw van een elektrisch aangedreven
motorboot van 7,15 meter lengte, met kleine kajuit. Bijzonder is de bouw met behulp van 3D gevormde houten segmenten.
• Icon Yachts begint aan een tweede conversieproject. Een twintig jaar oud offshoreschip wordt omgebouwd tot een expeditiejacht van 70 meter.
• Vitters gaat een 44 meter lang aluminium zeiljacht bouwen.
• Startup Edorado uit Dordrecht ontwikkelde een acht meter lange elektrische powerboat met foils.
• De superjachtbouwers Oceanco, Heesen, Damen/Amels en Feadship hebben volop werk.
WORD ABONNEE!

Blijf op de hoogte van de Nederlandse jachtbouw en het nieuws van de (internationale) toeleveranciers. Word abonnee en ontvang nu zes nummers van Jachtbouw Nederland per jaar voor € 28,61 (incl. btw en eenmalige 25% korting). Nieuwe abonnees ontvangen nu zowel de 100 pagina’s tellende consumentenspecial INSIDE én deze kersverse oktober-uitgave in print.