Open Dagen Menken Maritiem

Als alternatief voor de afgelaste Hiswa te water, houden verscheidene werven open dagen. Zo ook Menken Maritiem. De werf heeft van 2 tot en met 6 september een ‘Open Huis Hiswa Show’, van 11.00 tot 18.00 uur aan de Hoekse Aar 2-4 in Ter Aar. Er liggen boten in de showroom en aan de kade en proefvaren is mogelijk. Te zien zijn onder meer The Cab en The Cab XL, beide ontwerpen van Martin de Jager, die zijn ‘opgefrist’ en een open spiegel hebben gekregen.

Menken laat de boten bouwen bij Neil Fernando in Sri Lanka onder ISO 9001 en CE-keur, waarna zij in Ter Aar worden afgebouwd. Eerder zei werfeigenaar Bernard Menken daarover in Jachtbouw Nederland: “We zijn niet naar Sri Lanka gegaan om goedkope producten te maken en de boten te versimpelen. Nee, we hebben de arbeidsintensieve bouw juist benut om mooiere, rijker uitgeruste schepen te bouwen. Vanaf dag één hebben we waarde toegevoegd. Die waarde-propositie, daar draait het om.”
Menken Maritiem is ook te vinden op de virtuele Hiswa te water. Tijdens de Open Dagen gelden uiteraard alle coronamaatregelen en vooraf aanmelden is daarom gewenst.
www.menkenmaritiem.nl