Open huis bij Van den Hoven Jachtbouw

De Van den Hoven Voyager 50 Coupé, die op de open dag is te zien. Met twee Volvo Penta D6-480 pk diesels kan het aluminium motorjacht een snelheid van 22 knopen bereiken. Foto Guy Fleury

Van den Hoven Jachtbouw in Waspik organiseert een open huis op zaterdag 17 juni en zondag 18 juni. De werf heeft heel wat te laten zien, zoals de tweede Voyager 50 Coupé die voor 90% klaar is en een vaarklare 1700Mk2, de vijfde die Van den Hoven heeft gebouwd.

Er ligt ook een aluminium casco van de nieuwe snelvarende Voyager 56 Flybridge, ook weer van de hand van ontwerper René van der Velden. Hij geeft tijdens het weekend een korte presentatie over de filosofie en de voordelen van de door hem ontworpen Voyager-serie. De grote belangstelling voor de Voyager heeft Van den Hoven aangespoord om ook een Voyager 71 en Voyager 80 in het gamma op te nemen. De eigenaren van de in 2021 opgeleverde Voyager 61 zullen aanwezig zijn om over hun ervaringen met de boot te vertellen.
Op zaterdag vanaf 11.00 uur en zondag vanaf 12.00 uur staan Bart, Monique, Michelle en Julian van den Hoven klaar om bezoekers te ontvangen. Aanmelden kan via info@bvandenhovenjachtbouw.nl of bellen met +31(0)416-319183.

Toeleveranciers
Het weekend biedt ook podium aan een reeks toeleveranciers.
DMS Holland presenteert de stabilisatoren DMS MagnusMaster, DMS Universal en de DMS Anti Rolling Gyro die ook bij zero speed volledig stabiliseert. Inmiddels varen er meerdere Van den Hoven motorjachten met stabilisatoren  van DMS. Delta Watersport in Stellendam, exclusief dealer van Williams Jet Tenders voor de Benelux, Duitsland en Denemarken is aanwezig met twee tenders: Williams Turbojet 325 en de Williams Sportjet 345.
Raymarine presenteert de laatste innovaties op het gebied van navigatieapparatuur en Mastervolt showt zijn uitgebreide assortiment elektrische toepassingen voor de jachtbouw.  Hull Vane geeft uitleg over de werking van een ‘onderwaterspoiler’ die ervoor zorgt dat het jacht bij het varen met veel minder weerstand en geruislozer door het water klieft. Het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot worden hiermee sterk gereduceerd. ASA Boot Electro biedt met een assortiment van meer dan 5.000 artikelen complete oplossingen op het gebied van elektra voor de maritieme sector, van verlichting tot intercom en van audio tot waterbehandelingsinstallaties.

www.bvandenhovenjachtbouw.nl