Orange Nautical Services in Zaandam stopt

Orange Nautical Services BV aan de Sluispolderweg 8A/Isaac Baarthaven in Zaandam stopt na ruim 16 jaar per juni 2021 haar activiteiten, deelt directeur Maurits Zeinstra in een persbericht mee:.

“Reden voor deze bedrijfsbeëindiging is dat de verhuurder van de 8.300 m2 loods en omliggende terrein het contract met Orange Nautical Services (ONS) heeft opgezegd. De eigenaresse Multi-Let Industrial Property 25 BV, in Nederland vertegenwoordigd door Mileway en M7 zal het gehuurde renoveren en opnieuw op de markt brengen. Inspanningen om de activiteiten van ONS elders in de regio voort te zetten zijn niet geslaagd.

De onderneming is sinds 2004 actief in jachtstalling, onderhoud en het faciliteren van luxe recreatievaartuigen. Hierin heeft zij iedere winter ca. 200 schepen van opdrachtgevers uit binnen – en buitenland mogen verwelkomen. Daarnaast wordt onderhoud, reparatie tot en met complete refits aan de schepen uitgevoerd. Sinds 2008 verwelkomt ONS super jachten waarvan de opdrachtgevers gefaciliteerd worden met allerlei diensten om met name nieuwbouwschepen gereed te maken voor oplevering.

Voor het komende vaarseizoen wordt het onderhoud aan de gestalde schepen als vanouds netjes en op tijd door het team van ONS gereed gemaakt. Opdrachtgevers is gevraagd hun schip voor 15 mei af te halen. Voor de werknemers wordt naar een passende oplossing gezocht. De directie gaat op zoek naar een nieuwe uitdaging. De klanten van ONS zullen voor het komende seizoen naar een andere stalling adres moeten uitkijken.

Met grote dank kijkt ONS terug op haar terugkerende clientèle, haar leveranciers en het getoonde vertrouwen! “We zijn trots op wat we met elkaar hebben bereikt en kijken met genoegen terug op veel mooie momenten en de in de loop de jaren gegroeide relaties.” Support van lokale overheid en collega-ondernemers maakt het goed ondernemen in Zaandam.”