Met een FDHF romp, 22.000 pk motorvermogen en vier waterjets kan het schip een snelheid van 37 knopen bereiken.

Heesen Yachts in Oss heeft een order ontvangen voor de bouw van een 59 meter lang jacht, geheel van aluminium. Het project heeft als bouwnummer YN 19959 en kreeg als naam SkyFall. Voorzien van een Fast Displacement Hull Form (FDHF) van Van Oossanen kan het schip een snelheid van maar liefst 37 knopen behalen. Daarvoor wordt 22.000 pk aan motorvermogen geïnstalleerd voor de aandrijving van vier waterjets. Het is het krachtigste schip dat Heesen ooit heeft gebouwd.

De opdrachtgever benoemde Omega Architects als ontwerper. Het exterieur heeft een ‘fishing cockpit’ op het achterschip, een speciale wens van de opdrachtgever, die een verwoed sportvisser is. Onderdeks komen vier suites voor tien gasten. Het brugdek is gereserveerd voor de suite van de eigenaar, met een privé-terras, voorzien van een whirlpool en loungebanken. Het hoofddek maakt dineren in de openlucht mogelijk op het achterschip. Grote schuifdeuren scheiden het zitgedeelte binnen van een grote bar midscheeps. Willen de twaalf gasten formeel dineren, dan kan dat binnen aan een grote ovalen tafel. In het voorschip is een ‘media room’ met een bioscoop en een speeltafel. Op het voordek is plaats voor een breed areaal aan waterspeelgoed en een beachclub met wellness-voorzieningen.

Gevuld orderboek
Bij Heesen zijn momenteel twaalf jachten in aanbouw, waarmee het orderboek is gevuld tot 2023. De werf bouwt in hoog tempo semi-custom built jachten, met een bewezen engineering platform, maar blijft ook actief met full-custom schepen, zoals het bovengenoemde Project Skyfall. Het orderboek omvat onder meer het 60 meter Project Falcon (levering in 2021) en een 80 meter snelvarend (29 knopen) aluminium jacht met de projectnaam Cosmos (levering in 2022). Al deze schepen werden ontworpen door Omega Architects.

www.heesenyachts.com