Orders voor Damen en Amels

De Amels 206 kan al volgend voorjaar worden opgeleverd.

Damen Shipyard en dochterwerf Amels hebben beide een order in de wacht gesleept.  Amels gaat een 62 meter motorjacht bouwen in de Limited Editions range. De eigenaar, afkomstig uit de Azië/Pacific-regio, kan reeds in het voorjaar van 2020 over het schip beschikken.
De opdrachtgever heeft in samenspraak met ontwerper Tim Heywood en het design team van Amels een mooi kleurenschema gekozen. De romp wordt lichtgrijs en de opbouw wit, waardoor de lange lijnen van de bijlboeg tot aan het zwemplatform worden geaccentueerd. Het interieur wordt ontworpen door Laura Sessa, in samenwerking met interieur specialisten van Amels.
De Amels 206 heeft twee VIP-suites op het brugdek, ronde ramen in de eigenaarssuite en in het voorschip een afsluitbare opslag voor twee tenders tot 8 meter lengte. Het jacht heeft een volume van 1.131 GT.

Met een lengte van 75 meter is de Damen 7512 de grootste in de serie support schepen.


Support jacht Damen
Damen gaat een 75 meter support jacht bouwen, een YS 7512, het grootste dat de werf in deze serie heeft. De oplevering is voorzien in 2022. De Wright Maritime Group is supervisor voor de opdrachtgever. Het schip wordt 12 meter breed en heeft een volume van circa 1.900 GT. De maximum snelheid is 18 knopen. Een hangar kan plaats bieden aan een D14-klasse helikopter. Aan boord is plaats voor 45 mensen, inclusief bemanning, gespecialiseerde staf en gasten. Tenders, helikopter, waterspeelgoed en duikuitrusting vinden er een plek, waardoor op het moederjacht meer ruimte beschikbaar komt. Voor de handling is een 11,45 tons dekkraan aanwezig met een bereik van circa tien meter.

De Yacht Support schepen zijn gebaseerd op de gepatenteerde Sea Axe-romp. Voor gebruik in de offshore en door marines en kustwachten zijn wereldwijd al meer dan 200 Sea Axe-schepen afgeleverd. Damen bouwde reeds negen Yacht Support-schepen.

www.yacht-support.nl
www.amels-holland.com