De aflevering van de eerste Langenberg Cabin Cruiser 36 is een feit. De opdrachtgever nam zijn nieuwe schip van 11,18 x 4,24 meter in ontvangst bij de Friese botenbouwer Overwijk Yachting in Grou. Deze LCC 36, de grootste uit de serie, is ontwikkeld vanwege de toenemende vraag naar grotere schepen.

Het luxe multiknikspant jacht heeft de traditionele en tijdloze uitstraling van zijn kleinere voorgangers, maar biedt met een breedte van 4,24 meter en stahoogte van 2,10 meter veel meer ruimte. De meest ingrijpende innovatie bevindt zich onderdeks. “In dit model is naast de gescheiden badkamer en toiletruimte ook een eigenaarshut met vrijstaand bed gerealiseerd”, aldus Homme Overwijk, eigenaar van Overwijk Yachting. “De breedte van de boot biedt ons en de klant enorm veel mogelijkheden en we kunnen dan ook aan veel wensen van de opdrachtgevers voldoen.”

Zo zijn het interieur van dit nieuwe model en de kuip in teak betimmerd en hoogwaardig afgewerkt. Verder kenmerkt de Cabin Cruiser 36 zich door de vele rvs-onderdelen, de keurig aangelegde techniek en het strakke spuitwerk van zowel het interieur als het exterieur. Het schip wordt aangedreven door een 79 pk sterke Nanni diesel en is uitgerust met onder meer boegschroef, hekschroef, autopilot, solar-pakket, deelbare cabriokap en exclusieve stoffering. De Langenberg Cabin Cruiser wordt geleverd in lengtes van 9 tot 12,30 meter.

LCC33
Tegelijk met de LCC36 werd ook een LCC33 opgeleverd en is de bouw van een nieuw topmodel gestart. Dat wordt een snelvarende Langenberg Cabin Cruiser 40. Homme Overwijk: “Het ontwikkelen van een snelvarend stalen schip van meer dan 12 meter is geen sinecure. Het onderwaterschip is volledig aangepast en omdat zij ook rustig moet kunnen toeren, is de motorisering betrekkelijk gering met 135pk”. Over enkele weken wordt ook het staal gesneden voor de allereerste LCC30 die door een elektromotor zal worden aangedreven.

Technische specificaties Cabin Cruiser 36:
Lengte: 11,28 m
Breedte: 4,24 m
Diepgang: 1,04 m
Waterverplaatsing: 10,3 ton
Gewicht: 9.400 kg
Slaapplaatsen: 2 vast en 2 op dinette

www.overwijkyachting.nl