Paneldiscussies over duurzaamheid tijdens METSTRADE

Tijdens de komende vakbeurs METSTRADE worden drie paneldiscussies gehouden over het onderwerp duurzaamheid op het InnovationLAB-podium in de Amsterdamse Rai. Toegankelijk voor geregistreerde bezoekers en exposanten.

Dag 1 (19 november om 13:00) – De uitdaging van Global Biofouling
Biofouling en biodiversiteit zijn het onderwerp van een wereldwijde projectwerkgroep genaamd GloFouling, opgericht onder auspiciën van de Internationale Maritieme Organisatie (IMO). Binnen de jachtbouwsector is er een voortdurend debat over antifoulings. Tegelijkertijd neemt het aantal alternatieve, gifvrije aangroeimiddelen toe. Een panel van experts zal meer uitleggen en bespreken wat dit allemaal betekent voor de jachtbouw in de toekomst.

Dag 2 (20 november om 13:15 uur) – Hoe groen zijn we een jaar later?
‘How Green is Green in the Leisure Marine World?’ was het thema van een paneldiscussie tijdens de show van vorig jaar. Gekwalificeerde technische experts bespraken de huidige situatie en keken naar de toekomst. Zij beantwoordden ook vragen van het publiek. De onderwerpen varieerden van herbruikbare materialen tot de status van elektrische en hybride aandrijfsystemen en ontwikkelingen rond milieuvriendelijke oplossingen voor energieopslag. Dit thema ‘groen’ wordt 12 maanden later verder behandeld.

Dag 3 (21 november om 12:00) – End-of-Use-boten, een update over de voortgang
Overbodige polyester scheepsrompen storten is geen milieuvriendelijke optie. De uitdaging voor de jachtindustrie is om een nieuwe, commercieel levensvatbare subsector te creëren die polyester sloopboten op een verantwoorde manier kan verwijderen, zoals de auto-industrie afgedankte auto’s verwerkt. Een ander belangrijk discussiepunt is hoe boten te bouwen zodat ze in de toekomst gemakkelijker te demonteren zijn.
Deze sessie wordt gevolgd door een informele netwerklunch ‘alleen op uitnodiging’.

De vakbeurs METSTRADE is van 19 tot en met 21 november in de Amsterdamse RAI. Tijdens de beurs zijn veel meer presentaties, lezingen en paneldiscussies. Kijk voor het complete programma op de site.
www.metstrade.com