KM Yachtbuilders launches Pelagic-77

KM Yachtbuilders in Makkum heeft het expeditieschip Pelagic 77 te water gelaten en tevens voorzien van twee carbon masten. Het zeiljacht heet ‘Vinson of Antarctica’ en is vernoemd naar de hoogste berg op het Antarctische continent.
De bouw startte in de zomer van 2019 en de afbouw zal nog enkele weken vergen, waarna er proefvaarten op de Noordzee volgen. Na de overdracht vertrekt het schip eerst richting Noorwegen. Na de zomer koerst de ‘Vinson of Antarctica’ naar de thuishaven Puerto Williams in Zuid-Chili.

Het ontwerp, met een hefkiel in een vaste kielbox, is een modern uitgevoerde schoener. Het zeiloppervlak wordt over de twee masten verdeeld en alle zeilsystemen, zoals lieren en fokrollers, kunnen ook met de hand worden bediend. Met 150 pk leveren de twee Yanmar motoren ruim voldoende vermogen. Behalve aan dek is het voor de gasten aan boord ook goed toeven in het comfortabele leefgedeelte van het grote pilothouse, of in de kombuis in het achterschip. In het voorschip bevinden zich zes dubbele hutten en twee gezamenlijke toiletten en douches. Met bamboe meubels is de stijl van het interieur licht gehouden. Het schip zal zowel voor chartertochten vanuit Puerto Williams in Zuid-Chili als voor privédoeleinden gebruikt gaan worden.
Het schip is ontworpen door Tony Castro. De bekende oceaanzeiler Skip Novak is vertegenwoordiger van de charteronderneming Pelagic Yachts. Hij meldt: “Dit expeditieschip is bedacht en ontworpen voor expeditietochten op een hoge breedtegraad. Dat betekent een grote mate van zelfredzaamheid, praktisch gemak tijdens het zeilen en uiteraard, passend in de Pelagic filosofie, eenvoudige systemen die ook in de verafgelegen gebieden eenvoudig onderhouden kunnen worden zonder specialistische hulp.”

Technische gegevens:
Lengte over alles: 23,50 m. Lengte waterlijn: 20,55 m. Breedte: 6,20 m. Diepgang: 2,15 – 4,30 m. Bouwmateriaal: aluminium. Motoren: 2 x Yanmar 150 pk. Opvarenden: 8 gasten en 3 bemanningsleden.

www.kmy.nl