De nieuwe Pointer 30 in de productiehal, kort voor vertrek naar Friedrichshafen. Foto JwH

Jachtwerf Heeg presenteert de nieuwe Pointer 30 op de Interboot beurs in het Duitse Friedrichshafen, van 17 tot 25 september. Directeur Geert Wijma had gehoopt het vlaggenschip al op de Hiswa te Water te kunnen lanceren, maar de productie liep een paar weken vertraging op. Wijma: “De Pointer 30 is hier in eigen huis gebouwd. We hebben de hele zomer hard gewerkt om alles op tijd af te krijgen, maar onder andere de toelevering van sommige onderdelen duurde langer dan verwacht. We houden altijd vast aan kwaliteit, en bouwen een goede boot, dus we hebben niks afgeraffeld om maar de Hiswa te kunnen halen. Daarom heeft Friedrichshafen nu de primeur. Zodra de boot terugkomt van die beurs, monteren we hem helemaal af en in oktober volgen de proefvaarten. Het belooft een snelle zeiler te zijn.”

Het ontwerp van de Pointer 30 is van Bosgraaf Design, in samenwerking met de werf. Het model is ontwikkeld omdat bestaande klanten een net iets groter, zeewaardig schip zochten.
De 30 biedt meer ruimte en comfort voor een langer verblijf aan boord, met een afgescheiden slaapvertrek, gesloten toiletruimte en een kombuis. In de kajuit staan twee geriefelijke fauteuils. De kuip is ruim en heeft een kantelbaar stuurwiel.
Bijzonder detail is het verzonken Esthec-dek van Bolidt. Wijma: “Dat maken we ‘in mould’ volgens een speciaal procedé, waarbij we het materiaal eerst in de mal aanbrengen voordat we de boot gaan bouwen. Zo is het dek nog beter verbonden met de boot en is helemaal vlak, zonder randen.”
Volgens Wijma zijn er al drie boten vanaf tekening verkocht.

www.jachtwerf-heeg.nl