Pon Holdings neemt RH Marine Group over

Pon Holdings wil voor eind januari 2020 volledig eigenaar worden van RH Marine Group. Pon was reeds aandeelhouder, maar is voornemens het meerderheidsaandeel over te nemen van Parcom Capital. Wel is nog toestemming vereist van de mededingingsautoriteiten en betrokken ondernemingsraden.
De RH Marine Group bestaat uit Radio Holland Group in Rotterdam, Van Berge Henegouwen (VBH) in Amsterdam en Aerius Marine in Hamburg. Pon Holdings en Parcom Capital werden in augustus 2015 gezamenlijk aandeelhouder van RH Marine Group, het voormalige Imtech Marine.

Breed portfolio
Met ieder een eigen expertisegebied en portfolio van technische oplossingen zijn de bedrijven Radio Holland, VBH en Aerius Marine actief in een breed scala aan maritieme (sub-)segmenten en bedienen zij klanten over de hele wereld.
Radio Holland Group– 570 medewerkers – levert en onderhoudt navigatie- en communicatieapparatuur en maritieme elektronica aan boord van diverse typen schepen en heeft een wereldwijd servicenetwerk met 70 locaties.
• Van Berge Henegouwen (VBH) – 150 medewerkers – levert high end audiovisuele producten, connectiviteit, beveiligingsproducten en services aan boord van superjachten en heeft vestigingen in zuid-Frankrijk, VS en Duitsland.
Aerius Marine– 200 medewerkers – ontwerpt en levert HVAC (heating, ventilation & air conditioning) en koelings- en branddetectie systemen op cruiseschepen, marineschepen en superjachten. Heeft vestigingen in het VK, Duitsland, Frankrijk, India en Australië.

Nederlands familiebedrijf
Pon Holdings, een Nederlands familiebedrijf met 14.000 werknemers verspreid over 38 landen, is reeds actief in de maritieme markt, met de verkoop en service van onder meer Caterpillar motoren en generatoren. Met Bakker Sliedrecht en RH Marine BV heeft Pon in de afgelopen jaren internationale expertise opgebouwd in de maritieme en offshore sector. Na de overname zullen Radio Holland Group, VBH en Aerius Marine zelfstandig opereren binnen Pon Holdings.

www.rhmarinegroup.com