De Hiswa te Water 2022: gevarieerd aanbod, veel bezoekers. Foto HtW.

De Hiswa te Water 2022 is een succes geworden. De beurs trok volgens de organisatie ruim 30.000 bezoekers en kende een positief sentiment. Na twee jaar stilstand waren zowel de exposanten als bezoekers blij met de botenshow in het water. Het zonnige weer was een extra plus.
Het aanbod was rijk, en varieerde van kleine bijboten, sloepen en tenders tot kruisers, houseboats en luxe superjachten. Het botenaanbod werd aangevuld met allerhande toebehoren en diensten die in de tenten op de wal werden getoond.
De coronaperiode heeft voor een opleving gezorgd van de watersport. Nederland is als vakantieland herontdekt en een eigen schip is een veilige omgeving gebleken. Een stimulans om te gaan varen.
Klimaatvriendelijk varen is een duidelijk trend. De bekende werven leveren steeds meer elektrische of hybride aandrijvingen, terwijl ook nieuwe spelers de markt van duurzaam varen betreden. Er was zelfs een waterstofcel aangedreven boot op de beurs te bezichtigen. Er was een centraal informatiepunt over elektrisch varen, evenals voor zeilen en motorbootvaren. De grote merken van buitenboordmotoren hadden paviljoens waar verscheidene boten – en uiteraard motoren – werden gepresenteerd.
Op donderdag was de eerste editie van de Watersport Carrièredag en dit initiatief krijgt een vervolg.
Volgend jaar staat de Hiswa te Water gepland van 30 augustus tot en met 4 september; wederom in de Batavia Haven in Lelystad.

www.hiswatewater.nl