RAI Amsterdam werkt aan een veilige Metstrade 2021

De organisatie van de Metstrade is druk bezig met de voorbereidingen van deze internationale vakbeurs, die gepland staat van 16 tot en met 18 november 2021 in Amsterdam. Het streven van organisator RAI Amsterdam en partner ICOMIA is om een veilig en succesvol evenement te organiseren in hal 1-7 en het Elicium gebouw van het RAI Convention Centre. Er zijn al meer dan 1.100 ingeschreven exposanten. RAI Amsterdam plant zorgvuldig verschillende scenario’s en zal een uitgebreid protocol inzetten om een veilige beurs met persoonlijke bijeenkomsten mogelijk te maken. De Early Bird-deadline voor exposantenregistratie loopt af op 1 mei en het doel is om de toewijzing van beursvloeroppervlakken in juli af te ronden.

Metstrade-directeur Niels Klarenbeek. “De pleziervaartsector heeft de pandemie goed doorstaan en mensen hebben de levensstijl buitenshuis omarmd. We hebben positieve geluiden gehoord uit de branche. Aan de andere kant heeft de industrie te maken gehad met ongekende distributie-uitdagingen. In elk geval is de behoefte groot om in november naar de Metstrade te komen, om elkaar te ontmoeten, zaken te doen en eventuele obstakels in de toeleveringsketen te overwinnen.”
Klarenbeek erkent dat er in november nog steeds uitdagingen kunnen zijn met internationale reizen vanuit sommige landen. Om ervoor te zorgen dat niemand wordt buitengesloten, krijgt de vakbeurs een boost met een digitaal pakket van de RAI-studio’s. Deze omvatten een sterk online Metstrade Connect-programma met prijsuitreikingen, pitches, paneldiscussies en netwerkmogelijkheden.
Klarenbeek: “In nauwe samenwerking met onze partners en exposanten zijn we ervan overtuigd dat deze virtuele elementen georganiseerd kunnen worden, volgens onze gerenommeerde kwalitatieve en kwantitatieve normen. De beurs zal dus zowel een fysiek als virtueel aanbod hebben voor het publiek en de exposanten.”

De organisatie heeft plannen opgesteld om meerdere scenario’s uit te kunnen voeren. Deze editie van 2021 heeft een indeling die alleen dit jaar van toepassing is; de plattegrond wordt aangepast zodat het volledige evenement kan plaatsvinden in de hallen 1-7 en het Elicium-gebouw.
De beurs heeft altijd een ‘alleen-fabrikanten’-beleid gehanteerd. Daarop zal een eenmalige uitzondering gelden: niet-Europese fabrikanten zullen hun stands bemand kunnen laten worden door hun geautoriseerde Europese distributeurs/vertegenwoordigers.
www.metstrade.com