Raymarine | ClearCruise Augmented Reality noviteit FLIR

Een noviteit van FLIR Systems is de introductie van de navigatietechnologie ClearCruise Augmented Reality (AR), waarmee gebruikers van Raymarine Axiom  fysieke navigatieobjecten direct op het HD-videoscherm kunnen projecteren. Ook heeft FLIR een nieuwe module voor videostabilisatie aangekondigd, de Raymarine AR200, die in ClearCruise kan worden geïntegreerd.

ClearCruise AR-videobeelden worden ondersteund door Raymarine CAM210 HD-marinecamera’s. Samen bieden ze beelden met toegevoegde realiteit vanuit elke camerapositie op het vaartuig. De AR200 omvat een GPS/GNSS-precisiesensor en dezelfde AHRS-technologie (Attitude Heading Reference Sensor) die wordt gebruikt in  Evolution-stuurautomaten van Raymarine. Met ClearCruise AR worden navigatieboeien, AIS-verkeer (automatische identificatiesystemen), objecten en waypoints nauwkeurig weergegeven in overeenstemming met werkelijke beelden, zodat ze snel worden herkend en complexe navigatie en situaties met druk scheepvaartverkeer eenvoudiger in te schatten zijn.

ClearCruise AR is in de categorie OEM Electronics bekroond met de IBEX-innovatieprijs  in Tampa, Florida, in de VS. In 2017 werd het Axiom MFD al bekroond met de innovatieprijs tijdens de Miami Boat Show.

ClearCruise AR voor Raymarine Axiom, Axiom Pro en multifunctionele Axiom XL-displays is compatibel met de nieuwste update van besturingssoftware LightHouse 3.7 OS, die binnenkort beschikbaar is. De CAM210 HD-marinevideocamera (€ 695 excl. btw) is verkrijgbaar via het FLIR-netwerk van Raymarine-dealers en -wederverkopers. De AR200-videostabilisatiemodule kost € 495 excl. btw.

www.raymarine.com/clearcruise