Raymarine presenteert op de watersportbeurs Boot Düsseldorf (Hal 10-stand B18) een reeks nieuwe producten, waaronder de Axiom 2 Pro-serie, multifunctionele kaartplotters, de RVM1600 CHIRP-sonarmodule, nieuwe LightHouse-kaarten met uitgebreidere dekking en de CAM300, een IP-camera voor dag en nacht. De nieuwste producten zijn intuïtief en gebruiksvriendelijk en maken varen voor iedereen toegankelijker. Hiermee levert Raymarine een totaaloplossing aan boord.

De nieuwe Axiom 2 Pro is de krachtigste Axiom-kaartplotter die Raymarine ooit heeft ontwikkeld. Hij staat garant voor een soepele en intuïtieve navigatie. Dit nieuwe all-in-one display, dat wordt aangestuurd door het nieuwste LightHouse 4-besturingssysteem, integreert met een geavanceerd Raymarine-navigatienetwerk met radar, stuurautomaat en Lighthouse-kaarten en FLIR-technologie voor thermisch nachtzicht. Dankzij de geactualiseerde 6-core-processor kan de gebruiker sneller door kaarten scrollen, direct reageren en meerdere apps tegelijkertijd benutten.
De Axiom 2 Pro is uitgevoerd met de exclusieve HydroTough-coating van Raymarine. Deze is waterafstotend waardoor het touchscreen onder alle omstandigheden kan worden gebruikt. Voor alle modelformaten biedt Raymarine ook aanpasbare toetsenbordbediening aan, met een keuze aan stuurautomaatbediening of programmeerbare soft keys. De Axiom 2 Pro S met geïntegreerde High CHIRP-sonar is ontwikkeld voor motorboten en zeilboten.
Het Axiom 2 Pro RVM-model is ontwikkeld voor vissers en heeft de volledig nieuwe RealVision MAX geïntegreerde sonar.

De RVM1600 is een separaat gemonteerde sonaroplossingsmodule voor de Axiom-displays. Gemaakt op basis van RealVision MAX CHIRP-sonartechnologie voor meer helderheid en betere beeldvorming van vissen. Visliefhebbers zullen ook blij zijn met de mogelijkheden van de multi-channel sonar. DownVision, SideVision, 3D en conventionele CHIRP-sonar zijn allemaal geüpgraded met een uitgebreid bereik en een superieure resolutie, dankzij nieuwe en verbeterde RealVision MAX CHIRP-sonartransducers.

Een andere noviteit is de CAM300 mini IP-camera voor dag en nacht. De CAM300 is uitgerust met een HD-videosensor en transformeert de Axiom in een krachtig video-observatiesysteem aan boord. Door deze compacte camera te combineren met de AR200-sensor wordt ClearCruise augmented reality mogelijk gemaakt. AIS-objecten, waypoints en kaartobjecten worden in een overlay direct op het high-definition videodisplay van Axiom weergegeven.

Raymarine brengt ook nieuwe, uitgebreide regionale LightHouse-kaarten uit. Deze zijn gemaakt op basis van officiële hydrografische kaartbronnen. Schippers met een premium-abonnement hebben toegang tot een steeds groter wordende POI-bibliotheek, waarmee ze snel lokale jachthavens, tankstations, restaurants, supermarkten en andere belangrijke plekken kunnen vinden. De tekensnelheid van de kaarten is verbeterd en ze zijn beschikbaar op voorgeladen microSD-kaarten. De nieuwe regio’s zijn West-Europa, Noord-Europa, het Middellandse Zee-gebied, Australië en Nieuw-Zeeland. Bovendien zijn de kaarten voor Noord-Amerika bijgewerkt.
www.raymarine.com