Raymarine lanceert YachtSense en DockSense

YachtSense van Raymarine is bedienbaar met de Axiom multifunctionele displays.

Raymarine brengt begin komend jaar YachtSense op de markt, een modulair digitaal controlesysteem voor vrijwel alle elektrische apparaten aan boord, wat veel verder gaat dan digital switching. Ook het afmeersysteem DockSense wordt na een uitgebreide testfase in twee varianten gelanceerd.

YachtSense is ontwikkeld voor toepassing in nieuwbouwschepen, maar is ook geschikt voor refits, aldus global product manager Josh Wilson.”Het is een toevoeging aan de markt, het vervangt niet de bestaande multifunctionele displays. Het is ook geschikt voor grote zeiljachten en catamarans, en wellicht is het ook interessant voor kleinere motorjachten, die steeds meer hightec worden.”
Een Master module, het brein van het systeem, stuurt de modules van de verschillende groepen aan, afhankelijk van hun functie, zoals Low Power (lichten, ruitenwissers), High Power (ventilatoren, pompen, verwarming, blowers, etc.), Reverse (zoals anker, neerlaatbaar zwemplatform, zonwering, ramen), Signal (accu’s, sensoren tanks, etc.), Remote en Power Supply (centraal DC-aansluitpunt).
YachtSense wordt bediend via een Raymarine Axiom multifunctioneel display.

YachtSense van Raymarine is modulair opgebouwwd.

DockSense
Het automatische afmeersysteem DockSense komt begin 2021 wereldwijd op de markt. Voorzien van 1, 3 of vijf speciale FLIR stereocamera’s, wordt het manoeuvreren in de haven de schipper een stuk gemakkelijker gemaakt.
Het systeem is er in twee versies: DockSense Alert met de mogelijkheid een 360 graden beeld van de boot te verkrijgen. Met DockSense Control kan de boot exact op positie worden gehouden, ongeacht wind en stroming, wat het zeer bruikbaar maakt bij besturing met een joystick. Een virtuele instelbare bumper voorkomt botsing met objecten, zoals andere boten of steigers. DockSense kan integreren met een groot aantal merken motoren.

www.raymarine.eu