Raymarine YachtSense knoopt alles aan elkaar

Raymarine introduceert YachtSense Ecosystem, waarmee apparatuur van Raymarine op afstand kan worden bediend. Voor de nieuwe mobiele applicatie is een bijpassende router ontwikkeld.
YachtSense Link maakt gebruik van verbindingen via 4G/LTE-breedband, lokale wifi-netwerken en integreert met Raymarine-apparatuur. Met de Raymarine-app en YachtSense Link kunnen schippers onderweg systemen aan boord bewaken, elektrische apparaten bedienen en synchroniseren met navigatiesystemen van Raymarine

Centraal punt
De Raymarine-app voor iOS- en Android-apparaten is het centrale punt voor integratie met het YachtSense-ecosysteem en Axiom multifunctionele displays. Er kunnen ook instrumenten en NMEA2000-sensoren worden bewaakt, waarschuwingen ontvangen en motorgegevens worden bekeken vanaf een mobiele telefoon of tablet. Het mobieltje wordt een volledig functioneel Axiom-station op afstand, zodat gebruikers overal aan boord kaartplotters kunnen streamen en bedienen.
Met een Raymarine Premium-abonnement kunnen schippers hun schip vanuit huis volgen en waarschuwingen ontvangen wanneer het schip buiten een gedefinieerde geofence-cirkel komt.

YachtSense Link
YachtSense Link is een gemariniseerde maritieme mobiele router, uitgerust met Raynet Ethernet-poorten, mobiele breedbandconnectiviteit, wifi aan boord en digitale laagspanningsschakel-/bewakingskanalen. Met YachtSense Link kunnen schippers Raymarine Axiom-displays, mobiele apparaten en andere draadloze apparaten, zoals smart-tv’s, verbinden met wifi in een jachthaven en een uniform wifi-netwerk aan boord creëren. YachtSense Links houdt schippers altijd verbonden met 4G (LTE)-connectiviteit,  ondersteunt dubbele simkaarten en zorgt voor naadloze connectiviteit tussen twee mobiele netwerken wanneer internationaal wordt gereisd. Bovendien integreert YachtSense Link met de mobiele Raymarine-app.

www.raymarine.com/yachtsense