KNRM | Vijf reddingwaterscooters voor Lifeguards

De Lifeguards van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) hebben vijf nieuwe reddingwaterscooters geschonken gekregen. Met zo’n waterscooter kunnen twee lifeguards snel en veilig een redding uitvoeren.

De reddingvaartuigen zijn een schenking van het Dorus Rijkersfonds, Yamaha en het Van Zadelhoff Fonds. De scooters zijn van het type Yamaha VX DeLuxe, een WaveRunner met een 115 pk motor, die een topsnelheid van meer dan 70 km/uur haalt. Ze zijn licht in gewicht en mede daardoor makkelijker te lanceren vanaf het strand dan een rubberboot met buitenboordmotor. In totaal gebruikt de KNRM nu dertien Yamaha reddingwaterscooters.

KNRM Lifeguards zijn seizoenskrachten, die in opdracht van de waddengemeenten in de vakantiemaanden dagelijks op de stranden aanwezig zijn. In 2017 verleenden ze bijna 1.000 hulpverleningen en brachten 16 zwemmers in nood weer veilig aan wal. De reddingwaterscooters zijn speciaal aangepast voor het redden van zwemmers. Ook in een hoge branding kunnen de vaartuigen hulp bieden. De KNRM werft jaarlijks 60 tot 80 lifeguards voor een uitdagende vakantiebaan en ze worden opgeleid tot gecertificeerde redders op het strand. www.knrm.nl

(Foto: Marcel Verheggen)