De eerste Boat Show Hollandse Plassen werd gehouden van vrijdag 2 tot en met zondag 4 juli bij Kempers Watersport in Aalsmeer/Leimuiden, pal aan de Westeinder Plassen. Zowel bezoekers als exposanten waren na alle eerdere beperkingen erg toe aan deze beurs.
Bart Kempers en Bernard Menken zijn de architecten van de boten-driedaagse. “We houden ook open dagen”, vertelt Kempers, “maar hoe belangrijk ook, daar vinden bezoekers alleen ons eigen assortiment. Daarom zijn we er partners bij gaan zoeken. Bernard Menken van Menken Maritiem kwam met het idee om het breder te trekken en een regionale beurs op te zetten. Een prima initiatief, ook al omdat de droge Hiswa is verdwenen.”
Bernard Menken: “Als je samen iets organiseert, krijg je een breder publiek. Kijk, in Sneek organiseren diverse bedrijven Motorboot Sneek en dat trekt een geïnteresseerd publiek, dus zoiets moet ook mogelijk zijn in het Hollandse Plassengebied. Door gezamenlijk iets op te zetten krijg je als deelnemers relatief voordelig een groter bereik.”
Kempers: “We verkopen plezier op het water en met een ruimer aanbod op deze beurs wordt het voor de bezoekers leuker om rond te snuffelen en sfeer te proeven. Mensen hebben tegenwoordig veel hobby’s en weinig tijd, dus is het fijn als ze een ruimer aanbod te vinden op één plek. Bovendien is het goed om de regio als aantrekkelijk vaargebied te promoten. We zitten hier in een geweldig watersportgebied, met de Hollandse Plassen, de Kaag, Braassem en de Westeinder onder handbereik.”
De organisatie van de beurs was in handen Buro10 van Linda Verwer en Gertjan Roos, beiden afkomstig van de Rai. Roos was eerder beursmanager van de droge Hiswa.

www.boatshowhollandseplassen.nl