Royal Huisman bouwt grootste sportvisjacht ter wereld

Royal Huisman in Vollenhoven heeft een order geboekt voor de bouw van het grootste sportvisjacht ter wereld. Het door Vripack ontworpen schip is van aluminium, heeft een lengte van 52 meter en telt zes dekken.
Royal Huisman bouwt het ‘hogesnelheids-motorjacht’ voor een zeer ervaren cliënt. Afbeeldingen en technische details zijn nog niet bekendgemaakt. Vripack ontwierp zowel het exterieur als interieur.
De ontwikkeling van de belangrijkste aspecten van het schip is in volle gang en alle hoofdcomponenten van dit sportvisjacht, door Royal Huisman ‘Project 406’ genoemd, zullen worden gerealiseerd in nauwe samenwerking met de ontwerpstudio, en worden geproduceerd op de werf in Vollenhove.
Aqua Marine leidt het team van de cliënt, waaronder Bush & Noble, Hampshire Marine als technisch manager, en werkt nauw samen met Vripack en Royal Huisman om dit project te realiseren. Aqua Marine schept namens de opdrachtgever duidelijkheid in het proces en zorgt voor een uitvoering van het project vanaf het eerste concept tot en met de bouw.
Royal Huisman’s CEO Jan Timmerman vindt het geweldig dat de aanstaande tewaterlating van het motorjacht Phi gevolgd zal worden door een groot sportvisjacht. “Ondanks deze tijden van Covid-19 beperkingen zijn we erin geslaagd om twee nieuwe opdrachten voor nieuwbouwprojecten te krijgen en hebben nu vier projecten in aanbouw, in combinatie met meerdere Huisfit- en herbouwprojecten. Stuk voor stuk unieke jachten, en daarom met recht ‘echte’ Royal Huisman projecten.”

www.royalhuisman.com