Royal Huisman bouwt motorjacht met ‘gulden snede’

De contouren van project Phi.

Royal Huisman in Vollenhoven gaat een snelvarend motorjacht van 55 meter lengte bouwen. Het exterieur van project Phi, zoals de werknaam luidt, is ontworpen door Cor D. Rover, het interieur door Lawson Robb. De naval architecture is in handen van Van Oossanen, die een speciale Fast Displacement XL Hull Form ontwierp.

Het persbericht waarmee de order werd bekendgemaakt is vergezeld van een duister plaatje van het ontwerp, waardoor alleen wat vage contouren van het schip zichtbaar zijn.

Cor. D. Rover is jarenlang in intensief overleg verwikkeld geweest over het ontwerp met de ervaren eigenaar. Verder speelden de huidige kapitein van het jacht van de eigenaar, Yacht Consult en Arcon Yachts een sleutelrol bij de ontwikkeling. Dat het project Phi werd gedoopt is geen verrassing bij de wetenschap dat de gulden snede (phi), ofwel ‘sectio divina’, in het gehele ontwerp een essentiële rol speelt.

Het aluminium schip zal een snelheid van 22 knopen kunnen halen en is voorzien van een gyro-stabilisatiesysteem. Het wordt gebouwd onder classificatie van het American Bureau of Shipping (ABS) – Maritime Coastguard Agency (MCA). Het motorjacht blijft net onder de 500 GT-grens. Nadere informatie is nog niet beschikbaar.

De oplevering is voorzien in 2021.

www.royalhuisman.com