Royal Huisman bouwt zeiljacht van 59,7 m

Royal Huisman gaf van het ontwerp niet meer dan een paar pennenstreken vrij.

Scheepswerf Royal Huisman in Vollenhove gaat een 59,7 meter lang sloepgetuigd aluminium zeiljacht bouwen. De ‘world performance cruising sloop’ zal in 2022 opgeleverd worden. Meer dan een ruwe schets van de vorm is nog niet vrijgegeven van Project 404.

Volgens de werf zal de toegepaste techniek en zeiltechnologie buitengewoon geavanceerd zijn, zodanig dat er nieuwe standaard wordt gevestigd wat betreft prestatie en efficiency.
De ‘cast’ die het schip heeft ontworpen en ontwikkeld bestaat uit Malcolm McKeon Yacht Design (naval architecture en exterieur), Liagre (interieur), Southern Spars (geïntegreerd tuigagepakket, aangevuld met Rondal captive lieren). Royal Huisman tekent voor de inhouse engineering en de bouw. De opdrachtgever wordt vertegenwoordigd door Gregory Monks.
De romp wordt vervaardigd van Alustar aluminium en de opbouw van carbon composiet. De schroef wordt intrekbaar. Aan boord is straks plaats voor 12 gasten en 10 bemanningsleden. Het schip wordt gebouwd onder classificatie van Lloyd’s Register – MCA.
www.royalhuisman.com