Royal Huisman met Ngoni opnieuw in de prijzen

Awards voor de Ngoni op de Fort Lauderdale International Boat Show.

Het zeiljacht Ngoni, gebouwd door Royal Huisman, heeft in Fort Lauderdale twee awards van de International Superyacht Society in de wacht gesleept. Het 58 meter lange aluminium zeiljacht won de awards in de categorieën ‘Best Sailing Yacht 40m+’ en ‘Best Interior’.
De award is ook een postuum eerbetoon aan de ontwerper, Ed Dubois (1952-2016). Het gebogen glas van de opbouw is een technologisch hoogstandje. Het innovatieve interieur werd ontworpen door Rick Baker en Paul Morgan, die al 20 jaar voor de opdrachtgever ontwerpen maakten voor meubelen en design objecten. Het interieur voor de Ngoni was het eerste dat ze voor een jacht ontwierpen. De award voor het beste interieur werd geselecteerd uit alle genomineerde zeil- en motorjachten langer dan 24 meter die vorig jaar wereldwijd opgeleverd zijn, wat de onderscheiding nog meer bijzonder maakt.

De Ngoni viel eerder dit jaar ook al in de prijzen: de Design & Innovation Awards: Best Naval Architecture & Best Exterior Styling Sailing Yachts en lof van de jury van de World Superyacht Awards 2018.
www.royalhuisman.com

Het indrukwekkende achterschip van de Ngoni met grote treden.
De Ngoni combineert luxe en snel varen, een ‘wolf in schaapskleren’.
Het gebogen glas van de opbouw van de Ngoni is een technisch hoogstandje.