Royal Huisman: order voor 46 m ‘high performance’ zeiljacht

Project 405. Zo komt de Nauta Reichel Pugh 151 er uit te zien. Het is een lichtgewicht 'high performance' sloepgetuigd zeiljacht van 46 meter lengte.

Royal Huisman heeft een order gekregen voor de bouw van een lichtgewicht ‘high-performance cruiser sloop’ van aluminium en carbon, met een lengte van 46 meter. De ‘Nauta Reichel Pugh 151’ wordt gebouwd voor zeer ervaren eigenaars, die als wensen hebben ‘comfortabel de wereld ontdekken’ en ‘zegevieren in superjacht regatta’s’.
De eigenaars zijn volgens Royal Huisman intensief betrokken worden bij het ontwerpproces en de bouw, en willen van elke stap genieten. Dat is waarom de eigenaars vanaf het prille begin een team hebben samengesteld dat dit kon realiseren: Nigel Ingram van het Amerikaanse jachtmanagementbureau MCM Newport en het professionele raceteam van de eigenaar voor specialistische consultatie. Voorts Nauta Design uit Italië voor het ex- en interieur, het Amerikaans/Britse bureau Reichel/Pugh voor het scheepsbouwkundig ontwerp, Rondal voor de carbon Panamax tuigage en Royal Huisman voor de engineering en constructie, voor een optimaal eindresultaat. De eigenaars zelf brachten, afgezien van hun grote ervaring, hun visie en vertrouwen ter tafel, belangrijk in een wereld van Covid-19 restricties, aldus Royal Huisman.
De oplevering van Project 405 is voorzien in 2022.

www.royalhuisman.com