Royal Huisman vaste klant van Piet Brouwer Elektrotechniek

Piet Brouwer Elektrotechniek in Urk heeft opnieuw een grote opdracht gekregen van Royal Huisman Shipyard uit Vollenhove. Na het ontwerpen, leveren en installeren van de complete elektrotechnische installatie van Project 403 van Royal Huisman volgde Project 404. Nu heeft Brouwer ook deze opdracht gekregen voor Project 405, een 46 meter lang zeiljacht van aluminium met een opbouw van carbon composiet, dat naar verwachting in 2022 wordt opgeleverd.

Alleen de contouren zijn openbaar gemaakt van zeiljacht Project 404.

Project 404 betreft een bijna 60 meter lange aluminium high performance zeiljacht met een opbouw van carbon composiet. Het schip wordt gebouwd onder Lloyd’s register en MCA classificatie en wordt naar verwachting opgeleverd in 2022. Er is alleen een ruwe schets van de vorm openbaar gemaakt.

De Phi, een 55 meter lang aluminium motorjacht.

De langdurige samenwerking tussen Brouwer en Huisman begon in 2018 met Project 403, het 55 meter lange aluminium motorjacht Phi. De oplevering is volgend jaar voorzien.

“We zijn oprecht trots op deze opdrachten omdat ze een mooie aanvulling zijn op onze portfolio”, aldus Piet Roskam, sales manager bij Piet Brouwer Elektrotechniek. “Het is een werf waar al meer dan honderd jaar de mooiste en modernste jachten worden gebouwd: een omgeving waar onze monteurs zich prima thuisvoelen. Daarnaast ligt de werf bijna om de hoek van ons hoofdkantoor in Urk. Dat is in tijden van globalisering en steeds verderaf gelegen projecten een mooie bijkomstigheid, waardoor wij nog flexibeler kunnen inspringen op de wensen van onze klant.”

www.pietbrouwer.nl