Saffier Se 27 Leisure doorslaand succes

Actiefoto van de Saffier Se 27 Leisure op de Noordzee.

De daysailer Saffier Se 27 Leisure heeft de wind in de zeilen. Voordat Saffier Yachts de boot begin dit jaar op Boot Düsseldorf voor het eerst presenteerde, waren er al zeven verkocht op basis van de tekeningen. Op de beurs verkocht de werf uit IJmuiden er nog eens negen. In de loop van het jaar bleek de door de gebroeders Dennis en Dean Hennevanger ontwikkelde boot een doorslaand succes.

In maart ging de Saffier Se 27 Leisure te water voor een uitgebreide reeks testvaarten op de Noordzee, in stormachtige weersomstandigheden, waar bleek dat de boot uitstekend presteerde. Voor oplevering in 2021 zijn er al 51 van deze daysailers verkocht. Dit jaar zijn er al zestien geleverd.

Meedingen naar award
Het verkoopsucces bleef niet onopgemerkt door de jury van de European Yacht of the Year awards. Begin oktober werd de boot door de jury beproefd voor de Atlantische kust bij La Rochelle (Frankrijk), met twee dagen lang windsnelheden van 22 knopen. Saffier dingt mee in de Special Category. Tijdens Boot Düsseldorf worden normaliter de winnaars bekendgemaakt, maar de organisatie van de awards, het Duitse watersportblad Yacht, zegt desgevraagd er nog niet uit te zijn of de bekendmaking ook mee opschuift met de beurs, die met drie maanden is uitgesteld tot 17-25 april.

Saffier Yachts verkoopt ook nog andere modellen daysailers en heeft in totaal 86 boten verkocht voor levering in 2021 en is daarmee volgeboekt. De werf heeft zelfs al 23 boten in de planning staan voor 2022.

De Saffier Se 27 Leisure kost met een Torqeedo POD 4 kW elektromotor vanaf € 93.775 (incl. btw); met allerlei luxe opties kan de prijs oplopen tot circa € 122.000.

Technische specificaties Saffier Se 27 Leisure 

www.saffieryachts.com