De nieuwe Saffier Se 27 Leisure. Foto Saffier Yachts

‘Be good and tell it’. Het is een kernachtige Amerikaanse definitie van het begrip public relations. Het betekent zoveel als: eerst je zaken goed op orde hebben, om er daarna ruchtbaarheid aan te geven. In die volgorde, want anders wordt het borstklopperij. De jongste nieuwsbrief van Saffier Yachts in IJmuiden getuigt van goede pr. De werf meldt de oplevering van maar liefst 18 schepen in de afgelopen twee maanden. Die zijn niet alleen in Nederland afgeleverd, maar ook elders in Europa en in Noord-Amerika. Het gebeurt met zorg. ‘Tijdens de aflevering tuigen we de boot op locatie, samen met de eigenaar’, meldt werfeigenaar Dennis Hennevanger, ‘en we lopen de hele boot door, alvorens te gaan zeilen om uit te leggen hoe een Saffier het beste gebruikt kan worden.’
Het rijtje deliveries van de afgelopen twee maanden spreekt boekdelen:
-Se 33 UD naar Newport, USA
-Se 37 Lounge naar Toronto, Canada
-Sc 6.50 Cruise naar Langweer
-Sc 6.50 Cruise naar Antwerpen, België
-Se 33 UD naar Baltimore, USA
-Se 23 naar Veere
-Sc 8m Open naar Berlijn, Duitsland
-Se 23 naar Praag, Tsjechië
-Sc 6.50 Cruise naar Aalsmeer
-Sc 6.50 Cruise naar Lymington, Engeland
-Sc 8m Open naar Grevelingen
-Sc 8m Cabin naar Braassemermeer
-Se 33 UD naar Olbia, Sardinië
-Sc 8m Open naar Hendaye, Frankrijk
-Sc 6.50 Cruise naar Tholen
-Se 33 UD naar Berlijn, Duitsland
-Se 33 UD naar La Trinité sur Mer, Frankrijk
-Se 37 Lounge naar Numansdorp

In dit overzicht ontbreekt nog de nieuwe Saffier Se 27 Leisure, maar daarvan worden er later dit jaar zeven exemplaren opgeleverd. Volgens de werf zijn er al 43 besteld; de overige exemplaren staan gepland voor 2021.
Saffier Yachts is een van deelnemers aan het Dutch Yachting Weekend in Medemblik van vrijdag 4 tot en met zondag 6 september.
https://saffieryachts.com/nl/