De genomineerde Saffier-Se-33-Life.

“We wilden graag in IJmuiden blijven, want er zit nu eenmaal een beetje zout in onze aderen”, zegt werfdirecteur Dennis Hennevanger over zijn zoektocht naar een ruimer pand, “IJmuiden is toch onze thuishaven, direct aan zee waar we intensieve proefvaarten houden. Maar we hebben wel een grotere productiefaciliteit nodig. Die hebben we op steenworp afstand weten te vinden: een gebouw van 4000 m2 en 7000 m2 grond. Het pand heeft een lange geschiedenis in IJmuiden, dat vind ik mooi. Het werd eerder gebruikt om delen van booreilanden te bouwen. Het is uitermate geschikt om jachten te bouwen, het heeft alles wat we willen.”
Daaronder zijn twaalf bovenloopkranen en een andere bijzonderheid is een binnenwaterbassin met sprinklersysteem. Daar kunnen boten worden getest op waterdichtheid van de opbouw.
Het pand wordt momenteel volledig gerenoveerd. Medio 2022 zal Saffier Yachts verhuizen van het huidige onderkomen (circa 1000 m2) naar de nieuwe locatie. Straks kunnen er 35 jachten tegelijk worden gebouwd. Ook de timmerwerkplaats, een ontwerp- en techniekafdeling, verkoopruimte en een ruime opslaghal vinden er onderdak.

Veel orders
Nadat de Saffier Se 27 Leisure tot Europees jacht van het jaar was gekroond, volgde in augustus een EYOTY-nominatie voor de nieuwe Saffier Se 33 Life. Daarmee haalde Saffier Yachts voor de zesde keer een nominatie binnen. De werf liet de 33 in de derde week van september te water, voor uitgebreide proefvaarten op het thuiswater. Daarna ging het jacht naar Barcelona, waar de EYOTY-jury het vier dagen lang aan de tand voelde. Tijdens Boot Düsseldorf in januari 2022 worden de winnaars bekend gemaakt. Saffier Yachts meldt 46 pre-orders voor de Se 33 Life. Van alle modellen uit het gamma heeft de werf dit jaar 86 nieuwe schepen afgeleverd; voor 2022 staan er 124 orders en voor 2023 zijn al 43 bouwopdrachten.

www.saffieryachts.com