Scheepsbouw Kroes presenteert Spiker 7.50e Cabinsloep

Scheepsbouw Kroes in Leeuwarden presenteert op de komende Boot Holland (8-12 maart) de Spiker 7.50e Cabinsloep. Zoals de naam aangeeft: een sloep met kajuit, waarin overnacht kan worden. Een ontwerp, van eigen hand, met een heel scheepse uitstraling. De aluminium romp is rondspant, met gangen die met behulp van een Engels wiel zijn gevormd op de werf. “Omdat het om een relatief kleine sloep gaat, is het iets moeilijker om in rondspant te bouwen dan wanneer de gangen breed zijn”, legt werfbaas Gerard Kroes uit op de website, “een smalle gang vergt meer ronding om weer bij de volgende gang te komen. De smalle gangen moeten zowel in de lengte als de breedte gebogen worden.”
De Spiker 750e is ruim, er is slaapgelegenheid voor twee à drie personen. Het is mogelijk om de voorzieningen uit te breiden met een kooktoestel, spoelbak, dekdouche en chemisch toilet.
De voortstuwing is elektrisch; daartoe is een WaterWorld elektromotor van 7,5 kW ingebouwd, en het accupakket heeft genoeg capaciteit voor lange dagtochten.
Voor de betimmering heeft de werf bamboe gebruikt, wat behalve fraai ook duurzaam is.

www.scheepsbouwkroes.nl/spikersloep