De nieuwe Schlieker Tendersloep 620.

Bij scheepswerf J. Schlieker & Zonen in Dordrecht zijn onlangs met succes proefvaarten gehouden met de nieuwe Tendersloep 620, in aluminium gebouwd. Een grotere versie van de vorig jaar geïntroduceerde 520.
Hans Slieker: “Er was vraag naar iets meer ruimte, en meer snelheid. Dat vroeg dus om een groter model, want in de 520 past geen grotere motor dan 20 pk. Door het ontwerp langer en iets breder te maken, kon ik die bun mooier weg werken en past er motor tot 60 pk in.” Daarmee komt de boot gemakkelijk als halfglijder in volle vaart.
Het achterschip van de 620 is voorzien van trappetjes aan weerszijden van de motorkap en heeft een royaal zwemplateau. Onder de kuipbanken is berging aangebracht; de banken hebben een afgeschuind front, zodat je je voeten goed kunt neerzetten. De stuurstand is iets slanker gemaakt, wat ook weer ruimte scheelt. Op de kuipvloer en het zwemplateau ligt Permateek en dat oogt chiquer dan het standaard traanplaat. Verdere doordachte details: voorop zit een sleepoog en achterop een rvs oog, waaraan de boot op slot kan worden afgemeerd.
www.schliekertendersloep.nl