Sichterman-65

Sichterman Yachts is een nieuwe naam in de Nederlandse jachtbouw. Het bedrijf ontwikkelt en creëert momenteel een lijn aluminium motorjachten van 15 tot 26 meter, waarvan er reeds vier zijn verkocht. De naam verwijst overigens naar VOC-koopman Jan Albert Sichterman.

De productie van de jachten vloeit voort uit een contact tussen Bart Rehe, directeur van Sichterman Yachts, en Jelle Douma van de Workumer Jachtservice. Rehe: “In 2015 bezocht ik de Workumer Jachtservice in Friesland om een Lemsteraak te bekijken. Het gesprek met Jelle Douma ging al snel over de ontwikkeling van luxe motorjachten en de kans die zich zou voordoen als we onze krachten zouden bundelen.”

Ontwerper Cor de Rover en Van Oossanen Naval Architects werden ingeschakeld om de jachten te ontwerpen. Cor de Rover: “Alles wat we in de loop der jaren over superjachten hebben geleerd, hebben we in de vloot gestopt. Een Sichterman is te herkennen aan zijn moderne, maar tijdloze ontwerp. De verticale boeg zorgt voor een gevoel van robuustheid, maar maakt tevens dat dit ook een van de meest efficiënte jachten in de markt is.”
Niels Moerke van Van Oossanen Naval Architects: “In de Sichterman-vloot hebben we twee van onze belangrijkste innovaties geïmplementeerd, de Hull Vane en de Fast Displacement Hull Form (FDHF). Deze unieke combinatie zorgt ervoor dat een jacht minder golven trekt, een groter bereik heeft bij kruissnelheid en een lager brandstofverbruik. Sichterman jachten behoren tot de meest comfortabele en zuinige boten in de branche.”

www.sichterman.com