‘Silent shift’ voor DaVinci Yachts

DaVinci Yachts in Heeg claimt als eerste in Nederland een boot te hebben uitgerust met de ‘silent shift’ voor stern drives van Volvo Penta. Een DaVinci 35 E, een 10,5 meter lange tender, met twee D3-220 pk diesels van Volvo Penta werd voorzien dit systeem, waarmee soepeler geschakeld kan worden. Met deze motorisering kan een snelheid van 38 knopen worden bereikt. De boot is onlangs opgeleverd.

Op de IPS-systemen van Volvo Penta wordt ‘silent shift’ al langer toegepast. Dit jaar kwam het ook beschikbaar voor andere motoren en drives. ”Het schakelt subliem, naadloos en stil, een enorme sprong vooruit, en wat een comfort voor de eigenaar”, aldus Erik van Veen, CEO van DaVinci Yachts. “Samen met Volvo Penta Center Middelzee Motoren uit Sneek zijn wij altijd op zoek naar het beste voor onze DaVinci-eigenaren. En door onze jarenlange samenwerking met Volvo Penta weten we dat het goed zit als ze met iets nieuws komen. Vandaar dat wij graag de eerste in Nederland zijn.”
“Vanaf nu gaan ‘silent shifts’ standaard in al onze nieuwe jachten, een ware upgrade van ons product”, zegt van Veen. “Daarnaast gaan we voor diverse eigenaren de huidige drives ombouwen.”

www.davinciyachts.com