Saffier 27 Se Leisure

Saffier Yachts in IJmuiden brengt een nieuw model uit, de Se 27 Leisure. Een prachtig gelijnd ontwerp dat veel snelheid belooft. “Mensen willen tegenwoordig steeds harder, met minimale inspanning en dat is precies wat de Se 27 Leisure levert”, aldus eigenaar/directeur Dennis Hennevanger.
De nieuwe Saffier is zowel solo als met bemanning of familie te zeilen. De stuurman heeft alle bedieningslijnen en twee lieren onder handbereik. De kuip is ruim en blijft vrij van schoten en lijnen.
Veiligheid gecombineerd met snelheid: dat is de kern van het ontwerp van de Saffier SE 27 Leisure. De moderne lijnen van de romp garanderen een hoog snelheidspotentieel. De romp heeft dankzij het vlakke onderwaterschip en een breedte van 2,60 meter een hoge vormstabiliteit. Gewichtsbesparing is essentieel bij de bouw. Romp en dek zijn onder vacuüm gebouwd in een sandwich-constructie en de boot wordt standaard voorzien van een 4.0 kW Torqueedo elektromotor met een lithium batterij en klapschroef. Alleen al deze motor betekent een gewichtsbesparing van 70 procent in vergelijking met een standaard dieselmotor. In combinatie met de vormstabiliteit van de romp zorgt de massief loden bulbkiel voor een hoge stabiliteit. Met de uitgekiende tuigage zorgt voor veel potentie onder zeil. De Saffier SE 27 Leisure planeert ruimwinds, maar zeilt ook hard en hoog aan de wind.
“De Se 27 vervangt de Se 26 in de Saffier Elegance-lijn”, legt Hennevanger uit, “de Se 26 is de Saffier Sc 8m Open geworden en zit nu in de Saffier Classic serie. Die oude Se 26 was te klassiek voor de Se lijn, dat paste niet meer naast de Se 37 en Se 33. Vandaar de nieuwe Se 27 Leisure, die zo de lijn weer compleet maakt.” De collectie van Saffier Yachts omvat de Saffier Elegance (Se) lijn, met de 23, 27 Leisure, 33 Ultimate daysailer en de 37 Lounge. En de Saffier Classic (Sc) lijn, met de 6.50 Cruise, 8m open, 8m cabin en de 10 m cabin.
Saffier heeft in Elvstrom een nieuwe zeilenleverancier gevonden.

Specificaties Saffier Se 27 Leisure
Lengte 8.20 m. Breedte 2.60 m. Diepgang 1.40 / 1.60 m (race). Totaal gewicht 1.900 kg. Gewicht kiel 900 kg / 750 kg (race) Masthoogte vanaf waterlijn 12 m. Grootzeil 24 m2. Zelfkerende fok 15 m2. Genua 108% 18 m2. Gennaker 66 m2. Code zero 51 m2.

www.saffieryachts.com/nl/