Speedlounger: aluminium dagzeiler

De werf Alufleet uit Kortenhoef introduceert een nieuwe dagzeiler, de Speedlounger 8500. Een onderscheidend ontwerp van FCY Design, uitgevoerd in aluminium. De 8.50 meter lange kielboot heeft een zeer moderne vormgeving, een praktische zeilvoering, uitgekiende dekindeling en een ruime lounge-kuip.
“Een boot voor de plassen om lekker vlot te zeilen én te kunnen loungen”, stelt ontwerper Arjen Keer van FCY Design, “voorzien van een accommodatie met een tweepersoonsbed, inductiekookplaat, Nespresso apparaat, spoelbak en toilet.”
De romp, het dek en de opbouw zijn van aluminium en dus onderhoudsarm. De Speedlounger is gemakkelijk ook solo te zeilen, dankzij het slim gepositioneerde lopend want. De loungebanken zijn gescheiden van het sturen en de zeilhandelingen. De klapschroef op vaste as wordt aangedreven door een Bellmarine elektromotor. Alufleet introduceert de boot op de komende Boot Düsseldorf 2019 (Stand 15E41).
Belangrijkste afmetingen: lengte over alles 9,45 m. Romplengte 8,50 m. Breedte 3,08 m. Diepgang 1,12 m. Masthoogte 12,45 m. Gewicht (incl. ballast) 2150 kg. Lood ballast 500 kg. Zeiloppervlak standaard 46 m2. Code 0: 42 m2. CE-categorie C. Prijs: nog niet bekend.

www.alufleet.nl