Sportvisjacht Royal Huisman in beeld

Een artist's impression van het door Vripack ontworpen sportvisjacht.

Een sportvisjacht van 52 meter lengte, dat was het enige dat eind 2020 bekend werd gemaakt over Project 406 van Royal Huisman. Nu maakt de werf uit Vollenhove bekend hoe het door Vripack Yacht Design uit Sneek ontworpen jacht er uitziet. Het is nu wachten op de technische specificaties, die werden nog niet verstrekt.

“Dankzij haar lengte van 52 meter zal deze baanbrekende creatie met afstand het grootste, meest luxueuze, en uitzonderlijke sportvisjacht ter wereld worden” zo luidt de niet bescheiden omschrijving van de opdracht.
Vripack ontwierp zowel het in- als exterieur, en maakte ook het scheepsbouwkundig ontwerp van dit prestigieuze project, in nauwe samenwerking met Royal Huisman. Een Gesamkunstwerk als het ware. Het projectmanagement ten behoeve van het klantteam is in handen van de Britse firma Aqua Marine, die daarbij terzijde wordt gestaan door adviseurs Bush & Noble en Hampshire Marine voor technisch management.

Superjacht en sportvisboot
Het jacht heeft een slanke boeg, zes dekken, en heeft een stijlvolle neerwaartse boog naar het achterschip. Het schip combineert de ultieme sportviservaring enerzijds, met anderzijds alle royale afmetingen, comfort, en verfijning van een superjacht. De sky lounge biedt overdag uitzicht op de visvangst en ’s avonds op het penthouse.
Project 406 is ontworpen voor een ervaren klant met een passie voor sportvissen. Het jacht wordt ruimschoots voorzien van alle denkbare benodigdheden voor zowel topsportvissen als voor een luxueus verblijf. De romp en opbouw zijn van Alustar® aluminium.
Sportvissen geniet de laatste jaren een toenemende belangstelling onder jachteigenaren, die daarvoor steeds grotere jachten inzetten, met een lengte van rond de 30 meter, een enkele keer soms 40 meter. Vanuit dit perspectief is Project 406 met een lengte van 52 meter een aanmerkelijke slag langer, en dat brengt behoorlijke uitdagingen met zich mee voor de ontwerpers en bouwers bij Vripack en Royal Huisman.

www.royalhuisman.com