Wajer Yachts uit Heeg heeft in de Verenigde Staten een enorme ‘free publicity’ gekregen dankzij Tom Brady, de beste quarterback aller tijden in het American football. De 43-jarige Brady droeg in belangrijke mate bij aan de zege van Tampa Bay Buccaneers op Kansas City Chiefs in de strijd om de Super Bowl op 7 februari. Brady bezit sinds december een Wajer 55S, genaamd ‘Viva a Vida’, en trok daarmee de aandacht van de media in de botenparade, die drie dagen later in Tampa werd gehouden om de overwinning te vieren.

Screenshot van de Wajer 55S van Tom Brady (met zalmroze shirt) in de tv-uitzending van Fox13.

Tv-zender Fox13 stond uitgebreid stil bij de Wajer 55S en interviewde zelfs via een videoverbinding Dries Wajer, die uitgebreid over de pluspunten van de boot mocht vertellen, waarbij hij de 55S typeerde als een ‘Rolls Royce op het water’.  De magazines Forbes en Robb Report besteedden ook aandacht aan de Wajer van Brady. Toen de boot in december werd afgeleverd kregen Amerikaanse (sport)tijdschriften daar lucht van en publiceerden erover.
De boot van Brady heet ‘Viva A Vida’, naar de gelijknamige stichting van zijn vrouw, supermodel Gisele Bündchen, die zich inzet voor het planten van meer dan 200.000 bomen in de tropische regenwouden van Brazilië.

Technische specificaties
De Wajer 55S (S staat voor Sports Utility) is een custom gebouwde GRP composiet boot van 16 meter lang en 4,40 meter op z’n breedst. Met de standaardmotorisering, een drievoudige Volvo Penta IPS-600 D6, goed voor meer dan 1.300 pk in totaal, kan een snelheid van meer dan 40 knopen worden gehaald. Het ontwerp is van Sinot Exclusive Yacht Design, het scheepsbouwkundig ontwerp van Vripack Naval Architects. De diepgang is 1,22 meter. De brandstoftank heeft een inhoud van 2.368 liter; de watertank 418 liter. De 75 liter boiler is van Webasto. CE-klasse B. Het zwemplatform is hydraulisch neerlaatbaar. In het achterschip is onder een groot deksel een garage voor water toys. Voor de navigatie en bediening van apparatuur is in het dashboard een Volvo Penta Glass Cockpit System geplaatst, met Garmin apparatuur en joystick besturing.

www.wajer.com