Spuitcabine van 50 meter voor houten Brasker Masten

De nieuwe 50 meter lange spuithal van Ventis in Enkhuizen.

Ventis Scheepstimmerwerk in Enkhuizen heeft geïnvesteerd in een 50 meter lange spuitcabine om onder optimale condities gelamineerde houten masten en andere rondhouten voor zeiljachten te kunnen produceren.

De ‘Brasker Masten’ worden na jarenlange innovaties steeds lichter, stijver en sterker en worden samen met de rondhouten geëxporteerd tot ver over de grens. De lengte van de rondhouten varieert van enkele meters tot meer dan 40 meter en in de toekomst nog langer. De afzetmarkt is vooral klassieke (houten) wedstrijd zeiljachten en grote schoeners, in het bijzonder de meterklassen (6mR, 8mR, 12mR en 15mR) waarin Brasker een stevige positie aan het top van de markt heeft verworven.

Stofvrij spuiten
Omdat de klanten ook een steeds hoger afwerkingsniveau vragen heeft Ventis besloten te investeren in een nieuwe spuitcabine die voldoet aan de allerlaatste eisen. Deze kan tot 60 graden Celsius  worden opgewarmd. Een nieuwe compressor levert stof- en vochtvrije lucht. De eerste echt stofvrije rondhouten zijn onlangs opgeleverd. De 50 meter lange loods kan in twee secties van 25 meter worden opgedeeld. Lange masten kunnen zowel over het water vanaf het Markermeer als vanaf de straatzijde de loods in worden gereden.
Ventis wil de faciliteiten ook beschikbaar stellen voor carbon of aluminium masten van collega’s.

www.ventis.nl
www.braskermasten.nl