De Steeler 57s Long Range ‘Speculant’.

Steeler Yachts heeft naar eigen zeggen als werf een nieuw record gevestigd: vier jachten lagen begin juni klaar om tegelijk verenigd te worden met hun trotse eigenaren. Het ging om de volgende modellen:
De Steeler 57s Long Range ‘Speculant’. Deze 57 S-line is gebouwd voor Nederlandse eigenaren en heeft een walnoot interieur gekregen. Een efficiënt varende langeafstandscruiser met de gepatenteerde S-line romp, voortgestuwd door een enkele Cummins QSL9 diesel van 410 pk. De configuratie zorgt voor minder verbruik, minder lawaai en minder spray.
De 52s Performance ‘Blue Ocean’, een waar sportjacht met accommodatie voor een gezin van vijf. Het aluminium schip wordt voortgestuwd door twee IPS 800 systemen.
De 56s Performance ‘Rooster’. De Zwitserse eigenaar van deze Steeler gaf de Italiaanse ontwerper Vittorio Pieroni de vrije hand en dat betekende een uitdaging voor de timmerspecialisten van de werf, die de sfeer van de renderingen wisten vast te leggen.
En last but not least de Attetude 61 ‘Havgap’. Steeler claimt de eerste scheepswerf te zijn die een volledige elektrische zeewaardige trawler met transatlantische mogelijkheden lanceert. De ‘Havgap’ vaart geheel elektrisch; op de lange afstanden gesteund door een generator. Zo kan de toekomst van het langeafstandscruisen er uitzien. Het ruimtegebruik is bijzonder; de Attetude 61 is een driedekker van ruim 18,5 meter, gebaseerd op de Panorama Flat Floor.

www.steeleryachts.com