Impressie van de nieuwe Steeler 25m Explorer.

Steeler Yachts heeft de eerste illustraties naar buiten gebracht van een nieuw model: de Steeler 25m Explorer. Een rondspant trawlerjacht van 25 meter lengte, geschikt voor lange zeereizen naar verre kusten. Het ontwerp heeft stoere maar tevens elegante lijnen, met veel glaspartijen in romp en opbouw.
Kenmerk is verder een groot flydeck, met buiten-stuurstand, dat deels overkapt is. De spiegel is voorzien van een zwemplateau. Opmerkelijke optie: een jacuzzi op achterdek met sauna eronder; en dan is er achter nog steeds plek voor een bemanningshut/ opslag/wasruimte.
“We zijn voor twee klanten schepen aan het tekenen met verschillende indelingen”, meldt Hans Webbink van Steeler Yachts, “een ervan krijgt een lift omdat er rolstoelfaciliteiten nodig zijn. We verwachten in het tweede kwartaal met de bouw van het eerste casco te starten.”

Technische gegevens
Lengte over alles: 25,50 m. Romplengte : 23,99 m. Breedte: 6,45 m. Diepgang: 1,80 m. Waterverplaatsing (50% beladen): naar schatting 100 ton. Constructiemateriaal: stalen romp, aluminium opbouw. Verfsysteem: AWL Grip of Alexseal. Standaard motorisering: 6-cilinder MAN D2676LE474 368 kW @ 1800 RPM. CE classificatie: A.

www.steeleryachts.com