Stoere Van Vossen elektrosloep

De E-Sloep 690 is de jongste toevoeging aan de modellenreeks van Van Vossen Engineering in Giethoorn. “Uitgevoerd met een lithium-ion pakket van 300 Ah en gemotoriseerd met een Arca podmotor van 7 kW”, meldt Han van Vossen, “goed voor een top van 12 km/u en met een kruissnelheid van 9 km/u kan het schip het moeiteloos een vaardag volhouden. Het verbruik is 30 ampère per uur, dus theoretisch kun je tien uur varen. Maar met belading en golven nemen we een marge en houden we acht uur aan. Na pakweg zes uur laden is de accu weer helemaal vol. Tussentijds bijladen kan ook zonder problemen.”
De romp is gemaakt van 4 mm aluminium plaat met gesneden spanten en is relatief licht gehouden voor een optimaal rendement van de elektrische voortstuwing. De spiegel laat het water makkelijk los. Sturen gebeurt met de podmotor, waardoor nauwkeurig te manoeuvreren valt. Handig: de pod is voorzien van een wiersnijder.
De boot is geschikt voor twaalf personen en heeft twee kuipen in elkaars verlengde. De voorste is het loungegedeelte, waar met een optioneel vulstuk een zonnebed te maken is. In de achterste kuip zitten de opvarende rond de stuurstand. De achterste bank loopt door naar het zwemplatform. De kuip is zelflozend en de kuipvloer is standaard van traanplaat, maar kan ook worden voorzien van verlijmd formica met teakprint. Bolders en grijpstangen versterken het robuuste karakter, evenals de zichtbare lasrupsen. Die kunnen overigens naar wens ook worden weggewerkt. Alle kussens kunnen worden opgeborgen in de bakskisten. Een buiskap is optie.

De afmetingen zijn: 6,90 x 2,50 x 0,55 m. De kruiphoogte is 1,15 m en het gewicht komt op 1200 kilo. Vanafprijs met lithium ion systeem: € 49.500.

www.vanvossen.com