De nieuwe Sturiër DM56.

De Sturiër werf in Stavoren heeft een nieuw model opgeleverd, de Sturiër Dutchman 56. Het jacht is ontwikkeld na het succes van de DM 52 en er zijn al drie van verkocht. De CE-A gecertificeerde Sturiër Dutchman 56 is geschikt voor zowel binnenwateren als zee. Hij heeft een rondspant romp voor een prettig gedrag op zee en is zuinig door zijn gestroomlijnde rompvorm. Door een slim ontwerp en vakkundige bouw zijn de ruimtes aan boord door minimale niveauverschillen en weinig traptreden heel toegankelijk en begaanbaar.
De Sturiër DM56 heeft standaard drie hutten, met zes vaste slaapplaatsen, twee toilet- en twee doucheruimtes, dubbele beglazing, vloerverwarming in alle interieurruimten, een elektrisch schuifdak, was/droogmachine en een wijn-klimaatkast. Zichtbaar gepolijst roestvrijstaal zorgt voor chique finishing touch.
De riante kuip is ideaal voor het buitenleven met familie en vrienden. De comfortabele banken in de kuip doen tevens dienst als bergruimte. Een groot waterdicht luik in de kuipvloer geeft toegang tot een grote berging.
De machinekamer is via een massief stalen, waterdichte deur in de berging te bereiken en heeft voldoende hoogte om je door de machinekamer te kunnen bewegen en overal goed bij te kunnen.
Standaard worden twee motoren van 210 pk geïnstalleerd, beide voorzien van hydraulische pompen. Dit maakt het mogelijk om ook op één motor afzonderlijk te kunnen varen. De motoren staan in een gesloten massief stalen omgeving, die met een speciaal materiaal is behandeld. Hierdoor wordt slechts een minimum aan geluid en trillingen doorgegeven, wat het vaarcomfort nog verder verhoogt. Met een brandstoftank van 4.500 liter kan de DM56 lange afstanden overbruggen.
www.sturieryachts.nl

Technische gegevens Sturiër DM56
Romplengte: 17,50 m. Breedte 4,99 m. Diepgang 1,45 m. Kruiphoogte (hydraulisch gestreken mast): 3,49 m. Waterverplaatsing: 39 ton. Constructie: staal. Rompvorm: rondspant. Motoren: 2 x 210 pk/2400 t.p.m. Max. snelheid: 11 knopen. Kruissnelheid: 9,3 knopen. Actieradius: 2250 mijl eco snelheid. Boegschroef: hydraulisch. Dieseltank: 4500 l. Watertank: 1500 l. Vuilwatertank: 300 l. CE-certificaat: A.