SUNBEAMsystem: hét merk voor zonne-energie aan boord

Het Zweedse SUNBEAMsystem specialiseert zich in duurzame stroomoplossingen voor de maritieme sector. Alle producten uit het assortiment (zowel de zonnepanelen als de MPPT’s en LiFePO4 accu’s) zijn doelgericht ontwikkeld om een maximaal rendement uit een PV-systeem aan boord te behalen. Kenmerkend zijn de beloopbare zonnepanelen uit de Tough series, uniek in hun soort: voorzien van extreem efficiënte Sunpower cellen (tot 25.2%) en naadloos te integreren aan boord door de onzichtbare Flush stroomkabels. De Shadow Optimized technologie verminderd de invloed van gedeeltelijke schaduw en door het modulaire ontwerp werken meerdere zonnepanelen onafhankelijk van elkaar.

Met het Tough+ Black systeem kan de ruimte rondom functionele zonnepanelen worden opgevuld met op maat te snijden filler panelen van hetzelfde materiaal. Hierdoor is het mogelijk om een atypisch gevormd stuk dek volledig egaal op te vullen met hetzelfde materiaal voor een uniforme uitstraling. De Tough+ Carbon serie zijn de enige lichtgewicht zonnepanelen die geschikt zijn voor directe montage op een bimini. Daar waar standaard flexibele panelen en korte levensduur bieden door gebrek aan ondersteuning zijn de Tough+ Carbon panelen intern verstevigd met lichtgewicht carbon fiber voor een optimale ratio tussen gewicht en stijfheid te verkrijgen.

Op de hieronder getoonde Ocean Lounge (een Bali 5.4) is in totaal 4kWp aan panelen geïnstalleerd die als 16 onafhankelijk werkende systemen een LiFePO4 accupakket van in totaal 35kWh voeden. Hiermee is de Ocean Lounge volledig autonoom op het gebied van stroomvoorziening en kunnen alle systemen, inclusief de airco’s, ook voor anker betrouwbaar blijven draaien. Via de SUNBEAMsystem Multi Connect app is de opbrengst en het verbruik volledig draadloos te monitoren.

In de Benelux verzorgt Sail & Solar de distributie van SUNBEAMsystem. Kijk voor de catalogus en contactgegevens op www.sailandsolar.nl.