Super Lauwersmeer kondigt topmodel van 16,50 meter aan

Jachtbouwer Super Lauwersmeer heeft een nieuw topmodel ontwikkeld: Project 54. Het 16,50 meter jacht is de grootste Super Lauwersmeer in het ruim 50-jarige bestaan van de werf. Zoals het een topmodel betaamt zit het schip vol innovatie.

Bij Super Lauwersmeer is ‘genieten op het water, maar met het comfort van thuis’ verankerd in het DNA. De Friese jachtbouwer weet de watersportdroom van zijn klanten te verwezenlijken. Maatwerk in topkwaliteit is de standaard. Door de interactie met klanten ontstond de afgelopen jaren een steeds sterker beeld van een nieuwe telg binnen de Super Lauwersmeer-familie.

In samenwerking met jachtarchitect Arnold de Ruyter heeft werfeigenaar Louis Jousma gewerkt aan het concept. Samen met zijn broer Bastiaan staat hij al twee decennia aan het roer van de in 1969 opgerichte werf, waar alles in eigen huis wordt gebouwd.
“Met Project 54 hebben we goed geluisterd naar onze klanten en gekeken naar recente ontwikkelingen in de jachtbouw en daarbuiten”, vertelt Louis Jousma. “Mensen zijn aan steeds meer luxe en comfort gewend. Thuis, maar ook op vakantie. Dat vertalen we nu naar een nieuw topmodel”, zo vult Bastiaan aan.
“Uniek aan Project 54 is de indeling waarmee het beste van een achterkajuit- en een open kuip-jacht wordt gecombineerd”, aldus Louis.

Het model krijgt een gloednieuw onderwaterschip ontwikkeld in samenwerking met Van Oossanen. Dankzij dit onderwaterschip kan het schip sneller maar ook zuiniger varen, zonder dat hiervoor grote motoren nodig zijn, en zonder grote hekgolven te trekken. Het concept houdt het midden tussen een waterverplaatser en een planerend schip en wordt gebouwd uit staal. “Het is echt een revolutie in de jachtbouw. Iets dat nog niet eerder vertoond is in dit segment”, aldus Louis die bij Super Lauwersmeer verantwoordelijk is voor de technische ontwikkeling.
Inmiddels heeft Super Lauwersmeer vanaf tekening reeds een Project 54 verkocht. De bouw van het schip is gestart en volgend jaar zal de eerste te water worden gelaten. In de loop van de bouw zal meer bekend worden gemaakt over wat de werf het meest revolutionaire model ooit noemt. De definitieve naam wordt ook later worden onthuld.
www.superlauwersmeer.nl