Supersnelle Vanquish VQ115 Veloce te water

Vanquish heeft de eerste VQ115 Veloce te water gelaten, het grootste schip dat de werf ooit heeft gebouwd. Vanquish claimt dat dit ’s werelds snelste aluminium superjacht is met conventionele motoren.
Er staan drie MTU-Rolls-Royce V16 diesels in van elk 2.650 pk, gekoppeld aan surface drives. Daarmee kan de 35 meter lange VQ115 Veloce een topsnelheid van 50 knopen bereiken. De romp is ontwikkeld door Studio Delta en Petestep. Guido de Groot Design tekende het exterieur en heeft de flybridge geïntegreerd in het profiel, dat ook de typerende ‘Vanquish look’ heeft. Twee Seakeeper stabilisatoren zorgen voor vaarcomfort bij alle snelheden.
Opties voor entertainment zijn er in overvloed op de VQ115 Veloce, met een uitgestrekt voordek met een rondzit, jaccuzi, groot achterdek en een zonnedek op de flybridge. Een grote tenderbay biedt plaats aan een VQ16 tender van vijf meter lengte. Een VQ11 waterscooter wordt opgeborgen in een tweede garage aan stuurboord, waar zich ook een aquarium met levend aas bevindt en paddleboards, Seabobs en ander speelgoed.

In Jachtbouw Nederland nr. 4 wordt uitgebreider aandacht besteed aan de VQ115 Veloce.

www.vanquish-yachts.com