Superyacht support vessel bij Lynx Yachts te water

De YXL Evolution wordt te water gezet bij Lynx Yachts in Nijkerk.

Bij Lynx Yachts in Nijkerk is vrijdag de YXT 24 Evolution te water gelaten en gedoopt. Het ruim 27 meter lange superyacht support vessel werd in mei 2017 door een Amerikaanse ondernemer besteld. Voor Lynx Yachts is dit het tweede schip van dit type en het vierde dat de werf bouwde.

Het exterieur is ontworpen door Bernd Weel, de naval architecture is van Diana Yacht Design en het interieur is van de hand van Darnet Design. Met een dekoppervlak van 75 vierkante meter is er plaats voor heel wat ‘water toys’, en ook de Land Rover Defender van de eigenaar. Met een 3,6 ton hydraulische kraan kunnen de spullen worden verplaatst. Een grote opbergruimte (lazarette) wordt bereikt via het royale zwemplatform. De opbouw en romp zijn van staal.

Tailor made

“Het was een genoegen om met deze opdrachtgever te werken”, aldus Filippo Rossi, sales en marketing manager van Lynx Yachts. “Zijn passie voor jachten en de zee werkt aanstekelijk. Hij weet precies waar hij deze YXT voor wil gebruiken en dat heeft ons geholpen het aan zijn wensen aan te passen. We hechten aan details en kwaliteit. Alles wat we doen is gefocust op user experience, wat betekent dat dit geweldige jacht geheel tailor-made is, om aan te sluiten op de behoefte en wensen van de eigenaar. We zijn bijzonder trots op dit project, want het laat de ware flexibiliteit zien van het YXT platform en het niveau van klantgerichtheid dat we kunnen bereiken.”

Technische specificaties
De lengte o.a. bedraagt 27,10 meter, CE-lengte is 23,90 meter, op de waterlijn 26,45 meter. De breedte is 7,00 meter en de diepgang 1,60 meter. De waterverplaatsing is 120 ton, inhoud 110 GT. CE-categorie A, MCA SCV Code – Cat. 2
Twee Caterpillar C12.9 diesels van elk 850 pk (bij 2300 rpm) geven het schip een topsnelheid van 13 knopen. Bij de economische snelheid van 10 knopen is het brandstofverbruik 100 liter per uur. Bij vol gas loopt dat op tot 320 liter.
Voor de bemanning zijn er twee 2-persoons hutten met wc en douche. Er is een 2-persoons hut voor gasten met een badkamer.

www.yachtxtender.com

De YXL 24 Evolution aan de kade bij Lynx Yachts in Nijkerk.