Surseance van betaling voor Jetten Shipyard

De aluminium Jetten Beach 65 Wheelhouse Custom gaat vandaag proefvaren.

De rechtbank in Leeuwarden heeft Jetten Shipyard in Sneek voorlopige surseance van betaling verleend. De werf was in problemen gekomen nadat een leverancier het faillissement had aangevraagd.

Volgens directeur Jeannot Grim krijgt de werf nu de tijd om diverse continuïteitsscenario’s tot een uitvoerbaar plan te krijgen. “De salarissen werden ondertussen betaald en met de afbouw van de boten, die Jetten in productie heeft, wordt ondertussen verder gegaan”, aldus Grim.
Ook de verkoop gaat volgens Grim door: “De onlangs te water gegane Jetten Beach 65 Wheelhouse Custom krijgt veel belangstelling. Een aantal potentiële kopers heeft zich daarvoor reeds gemeld.”

Proefvaarten Beach 65
De proefvaarten met de Beach 65 Wheelhouse Custom, die 20 april te water werd gelaten, beginnen vandaag. Het 19,3 meter lange aluminium motorjacht is ontworpen door Cor D. Rover. Er staan twee Cummins QSB 6.7 diesels in, waarmee een snelheid van 22 knopen gehaald kan worden, dankzij de Fast Displacement Hull Form van Van Oossanen. Bovendien wordt een brandstofbesparing van 20 procent gehaald. Het schip staat bij de werf te koop voor een prijs vanaf € 2.229.000, excl. btw. De getoonde Custom uitvoering kost € 2,8 miljoen.

www.jettenshipyard.com