EEn impressie van de SLX54.

De werf Super Lauwersmeer bouwt een nieuw topmodel en geeft er stukje bij beetje nieuws over prijs. Daarmee volgt de werf de trend in marketingland: sneak previews en teasers. Nu is de naam bekend gemaakt: SLX54. “Een naam met een filosofie”, aldus werfdirecteur Bastiaan Jousma. “SL staat daarbij voor Super Lauwersmeer. De werf benadrukt hiermee dat het nieuwe topmodel ondanks de eigen identiteit een echte Super Lauwersmeer is. Praktisch, doordacht, superieur afgewerkt en boordevol innovaties.”
Bastiaans broer Louis vult aan: “De X representeert het concept; een crossover. De SLX54 weet talloze jachtconcepten met elkaar te verenigen. Het beste van een open kuip, achterkajuit en flybridge komen samen in dit jacht. En dat op een formaat van ‘slechts’ 16,5 meter.”
Bastiaan: “Geheel in lijn met het crossover-concept is ook het revolutionaire onderwaterschip. Ook hierbij wordt het beste van meerdere werelden gecombineerd. De SLX54 beschikt over zowel de voordelen van een stalen waterverplaatser als die van een sneller varend schip.”
De ‘54’ in de naam is de lengte-aanduiding in voet. Afhankelijk van het model komt er nog een toevoeging achter voor de sneller varende variant (s) of bijvoorbeeld de efficiënte hybride (e).
De SLX54 is een ontwerp van de werf in nauwe samenwerking met ontwerper Arnold de Ruyter. Het heeft geleid tot een stoer, elegant en modern motorjacht. “De boeg heeft een unieke styling en de open spiegel draagt bij aan het eigen gezicht van de SLX54”, aldus De Ruyter.
Op dit moment heeft de werf twee exemplaren in aanbouw. Net na de zomer zal het eerste exemplaar te water worden gelaten.

www.superlauwersmeer.nl