Trendsettend superjacht van 109 meter bij Oceanco te water

Het 109 meter lange en ruim 16 meter brede superjacht dat bij Oceanco te water werd gelaten. Foto Francisco Martinez

Het superjacht ‘Project Bravo’ (bouwnummer Y718) is op 17 november door Oceanco in Alblasserdam te water gelaten. Het casco van het 109 meter lange en ruim 16 meter brede schip werd in 2017 door de IJsselwerf in Capelle aan den IJssel gebouwd, waarna Oceanco de afbouw ter hand heeft genomen.

De naval architecture is van Lateral Naval Architects; het exterieur werd ontworpen door Nuvolari Lenard, het interieur door Reymond Langton Design. Het is het eerste door Oceanco gebouwde schip waarop het innovatieve LIFE-concept is toegepast (Lengthened, Innovative, Fuel-efficient, Eco-friendly). LIFE zorgt voor een harmonieuze balans tussen fundamentale zaken als gewicht, kracht, technische onderdelen en het luxueuze interieur. “LIFE maakt gebruik van een geavanceerde hybride voortstuwing met een significante accu-capaciteit, gecombineerd met een compactere machinekamer, wat meer ruimte oplevert voor buitengewoon luxe accommodatie”, aldus directeur James Roy van Lateral Naval Architects.

Projectmanagement
Project Bravo belichaamt volgens de werf de expertise van Oceanco om grote complexe jachten te bouwen, waarbij het projectmanagement een integrale rol speelt. “Een op maat gesneden project van deze omvang en schoonheid betekent altijd interessante uitdagingen en kansen”, aldus Burgess, dat de eigenaar vertegenwoordigt bij de bouw. “Met Project Bravo hebben we een spectaculair jacht gecreëerd waarvan de uitmuntendheid afstraalt op het commitment van een dynamische en professioneel projectteam.”

Lat hoger gelegd
“Na de innovaties die Oceanco introduceerde met het jacht Alfa Nero kregen we het verzoek om de lat nog hoger te leggen en bijzonder en revolutionair schip te ontwerpen”, aldus Dan Lenard, senior partner van Nuvolari Lenard. “Onze benadering was om een verbluffend slank profiel te behouden, zonder daarvoor interieurruimte te hoeven opofferen. Het nieuwe exterieur-concept gaat een nieuwe designtrend inluiden.”

Het eigentijdse interieur sluit aan bij het exterieur, aldus Pascale Raymond, partner in Reymond Langton Design. “We werkten met ambachtslieden om kunst, stoffen en speciaal ontworpen meubilair op maat te maken tot een warm, uitnodigend interieur voor de eigenaar, zijn familie en gasten.”

Volgens Oceanco zet het Project Bravo een nieuwe, hoge standaard in de wereld van superjachten.

www.oceancoyacht.com

Een blik van boven geeft een mooi beeld van de verhoudingen. Foto Charl van Rooy – SYT
Imposant zijaanzicht van Project Bravo. Foto Tom van Oossanen